joi, 16 septembrie 2010

Zice presa locala:

Biserica de lemn din satul Varteşca, judeţul Sălaj, a fost distrusă de flăcări. Un incendiu a cuprins alaltaieri (14 septembrie) lăcaşul de cult, şi chiar dacă pompierii au intervenit cu promptitudine, nu au mai putut salva mare lucru.


Lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj au deschis o anchetă pentru a stabili care a fost cauza incendiului. Alarma a fost dată marti după-amiază, când un sătean a obsevat că arde biserica. Garda de Intervenţie Ileanda a reuşit să stingă pârjolul, însă din lăcaşul de cult nu a mai rămas mare lucru. “Incendiul a fost observat destul de târziu. Cu toate că echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului într-un timp foarte scurt de la solicitare, biserica a ars în proporţie de 80 la sută”, a precizat sergentul major Andrei Crişan, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.


Biserica de lemn din Varteşca, comuna Zalha, datează din secolul al XVIII-lea, dar nu a fost inclusă pe lista monumentelor istorice. 



De data asta nu s-a mai raportat supravietuirea miraculoasa a vreunei icoane, ca in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti, cand preaiubitorul Dumnezeu a ars cativa bebelusi, insa a salvat o icoana din plastic. Acum a ars, gospodareste, tot. 

Oare ce mesaj o fi vrut sa transmita doamne-doamne cu incendiul asta? Probabil ca vrea o biserica noua. Deci cotizati, baieti.

Niciun comentariu: