vineri, 17 septembrie 2010

Benedict

In zborul sau spre Anglia, Benedict al XVI-lea a recunoscut ca Biserica Catolica nu s-a ocupat "prompt si decisiv" de scandalul cu abuzurile sexuale ale unor preoti catolici asupra minorilor, scrie Catholic Online. Corect ar fi fost sa spuna ca s-a ocupat, totusi, prompt si decisiv de altceva: de ascunderea gunoiului sub pres. De pusul batistei pe tambal.

In discursul tinut dupa sosirea in Marea Britanie, Benedict s-a aratat ingrijorat de raspandirea tot mai accentuata a secularismului in randul societatii si a facut o legatura intre ateismul britanic si nazismul german:

“Ne putem aminti cum Marea Britanie si liderii sai s-au opus unei tiranii naziste care voia sa-l eradicheze pe Dumnezeu din societate si a negat caracterul omenesc al multor oameni, in special al evreilor, considerati nedemni sa traiasca”

“Reflectand asupra lectiilor oferite de extremismul ateist al secolului XX, sa nu uitam niciodata cum eliminarea lui Dumnezeu, a religiei si a virtutii din viata publica conduce in cele din urma la o viziune trunchiata asupra omului si a societatii (…). Astazi, Marea Britanie se straduieste sa fie o societate moderna si multiculturala. Pe aceasta cale plina de provocari, trebuie sa isi pastreze respectul pentru acele valori traditionale si expresii culturale pe care formele tot mai agresive de secularism nu le mai apreciaza sau nici macar tolereaza”.


Imbecilul asta a uitat (sau, mai grav, pur si simplu mistifica realitatea) ca Hitler a fost crestin, ca a ucis evreii in numele lui Dumnezeu.
Zicea Hitler in Mein Kampf:

Prin Voia Domnului oamenii au fost înzestraţi cu o anume formă a corpului, cu o natură şi cu facultăţi. Oricine îi distruge opera Lui poartă război împotriva Creaţiei Domnului şi a Voinţei Domnului.


Ateist? Evolutionist? In niciun caz, era crestin si creationist get-beget.

Într-un discurs rostit în 22 Aprilie, 1922, Hitler a spus:

Sentimentele mele ca şi Creştin îmi arată în Domnul şi Mântuitorul meu un luptător. Mi-l arată pe omul care, odată singur, înconjurat doar de câţiva discipoli, i-a recunoscut pe aceşti Evrei drept ceea ce erau şi a chemat oamenii la luptă împotriva lor. Este un adevăr Dumnezeiesc că el s-a desăvârşit nu în suferinţă ci ca luptător.

Ca creştin şi ca om citesc cu iubire nesfârşită pasajul care ne spune cum Domnul s-a ridicat toată puterea Sa, a apucat biciul şi a alungat din Templu puii de vipere. Cât de teribilă a fost lupta sa împotriva otrăvii Evreieşti!

Astăzi, după două mii de ani, cu multă emoţie realizez mai profund decât înainte faptul că acesta a fost motivul pentru care El a trebuit să îşi verse sângele pe Cruce.


Ca şi Creştin nu trebuie să mă las înşelat, ci am datoria să fiu un ostaş întru Adevăr şi Dreptate.

Dacă este ceva care ar putea demonstra ca acţionăm corect, acel lucru sunt greutăţile care cresc pe zi ce trece. Ca şi creştin am o datorie şi faţă de poporul meu, şi când mă uit asupra poporului meu îi văd muncind şi trudind, iar la sfârşitul săptămânii au parte doar mizerie şi amărăciune.

Când ies dimineaţa îi văd pe aceşti oameni stând la cozi, iar când privesc chipurile lor chinuite, atunci nu cred că aş fi Creştin, ci aş fi diavolul însuşi dacă nu mi-ar fi milă de ei, dacă nu aş face ca Domnul nostru acum 2000 de ani şi nu m-aş împotrivi celor care ne exploatează şi ne jefuiesc astăzi poporul.

Mai multe detalii aici

Apropo, ce spunea Hitler despre invatamantul religios:

Secular schools can never be tolerated because such schools have no religious instruction, and a general moral instruction without religious foundation is built on air; consequently all character training and religion must be derived from faith


Intr-un discurs din 1934:

"National Socialism neither opposes the Church nor is it anti-religious, but on the contrary it stands on the ground of a real Christianity . . . For their interests cannot fail to coincide with ours alike in our fight against the symptoms of degeneracy in the world of today, in our fight against a Bolshevist culture, against atheistic movement, against criminality, and in our struggle for a consciousness of a community in our national life . . . These are not anti-Christian, these are Christian principles!"

Remarca Papei a generat critici prompte din partea organizatiilor umaniste. Biserica Catolica a incercat sa minimalizeze controversa, spunand ca Papa stie “destul de bine despre ce e vorba in ideologia nazista”. Desigur, stie. Pentru ca a impartasit-o. Desi nu sunt convins daca nu cumva verbul din ultima propozitie ar trebui pus la timpul prezent.

PS: Pentru mai multe fotografii de epoca din care razbate legatura stransa dintre crestinism si nazism, intrati aici

Un comentariu:

Ateismul contra avortului spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.