miercuri, 29 septembrie 2010

Sfintia sa deputatul

Un deputat hunedorean a fost pictat între sfinţi, pe pereţii bisericii din comuna Şoimuş

Figura zâmbitoare a deputatului Laurenţiu Nistor, fost primar în perioada 1990 – 2008 al comunei Şoimuş, de care aparţine satul Bejan, împodobeşte unul dintre zidurile lăcaşului, tronând între icoana "Înaltpreasfinţitului" Timotei, Episcopul Aradului, şi cea a Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop.

Laurenţiu Nistor este imaginat într-un costum albastru, la cămaşă şi cravată, spre deosebire de feţele bisericeşti îmbrăcate cu haine sobre şi cu chipuri luminate de aure strălucitoare. Sub icoana fostului primar din Şoimuş sunt inscripţionate cuvintele “Domnul Laurenţiu Nistor, 1990 – 2008, primarul comunei, din 2008 deputat”.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, "părintele" Mircea Mihuleţ a declarat că dintotdeauna ctitorii bisericlor au fost pictaţi pe bereţii bisericilor. “Oricine cunoaşte puţină istorie a religiei ortodoxe va vedea că persoanele care participă cu bani la construcţia unei biserici sunt pictate pe pereţii acestora. Nu este nimic anormal. Aşa îl avem pe Ştefan cel Mare, pe Petru Groza sau chiar pe Gigi Becali pictaţi în diferite biserici. Laurenţiu Nistor a plătit din propriul buzunar foarte mulţi bani pentru biserica de la Bejan”.

Pentru "parintele" purtator de cuvant renovare = ctitorie...

Iar meritul suprem este de a da bisercii cat mai multi bani. N-ar pune pe pereti nici sa-i pici cu ceara pe careva care salveaza vieti, care isi ajuta semenii, care ii invata si le deschide noi orizonturi... Nuuuu, in niciun caz, conteaza doar cati "ochiii dracului" doneaza bisericii.

Enoriasilor chiar nu le e scarba de comportamentul "pastorilor" lor? Inseamna ca si-i merita.



Oricum, e bine de stiut ca atunci cand ajungi la biserica risti sa te inchini in fata unui deputat.

Un comentariu:

eminescinescu spunea...

Chiar nu imi vine sa cred, sunt socat si in acelasi timp teribil de amuzat unde textul de mai jos a contribuit in cea mai mare masura :)) ...

"Oricum, e bine de stiut ca atunci cand ajungi la biserica risti sa te inchini in fata unui deputat."