vineri, 20 august 2010

Sfaturi Ortodoxe

Sursa

Păcatele care opresc de la Sfânta Împărtăsanie

- Femeia care pierde pruncul fară voia ei, 1 an să nu se împărtăsească.

Nu reusesc sa inteleg de ce biserica tine sa condamne si sa pedepseasca "pacatele" savarsite fara voie, ori chiar mai grav tine sa pedepseasca victimele. Cu atat mai mult cu cat atunci cand o femeie pierde o sarcina fara voia ei este imoral si inuman sa o mai incarci si cu sentimentul vinovatiei pentru un lucru pe care nu l-a comis si pe care nu l-a dorit. Multe sarcini se pierd din motive medicale sau chiar in urma unor accidente; a le invinovati pentru acest lucru pe femeile care sufera deja din cauza asta, a le acuza pentru lucruri de care nu sunt vinovate, este de neconceput.

 - Acela care ar ocărî, ar bârfi, ar necinsti sau ar bate pe vreun preot, chiar dacă ar fi preotul vinovat, unul ca acela va fi dat anatemei si lepădat de la Biserică ca unul ce s-a îndepărtat de Sfânta Treime si la un loc cu Iuda va fi partea lui si 2 ani să nu se împărtăsească

 Trec peste observatia ca spiritul de casta ii face sa-si protejeze membrii "Famigliei" indiferent de situatie (chiar daca preotul ar fi vinovat, condamnat este cel care isi face dreptate), si remarc cu amuzament ca desi faptuitorul este alungat din biserica, este asteptat sa revina inapoi dupa doi ani. Nu se pot lipsi multa vreme de cotizanti...

Un comentariu:

0Z spunea...

SfaturiOrtodoxe.ro este o comoara de material comedic... Ei au nevoie de toata birocratia absurda si contradictorie pentru a distrage atentia de la problema generala a existentei lor... frauda si minciuna.

Pune intrebarile pe un forum crestin ortodox (cred ca sunt multe), sunt curios de raspunsuri (mai ales daca le pui cu o atitudine umila si pseudonim generic).