luni, 16 august 2010

Pelerinaj riscant

O stire Mediafax:

Directorul Directiei de Sanatate Publica din Constanta, Constantin Dina, a declarat ca aproximativ 60 de persoane au mancat la Manastirea Ivrinezu, iar pana in prezent 20 dintre acestea au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfectie alimentara.

Potrivit sursei citate, 14 din cele 20 de persoane se afla la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, iar celelalte sase la Spitalul Municipal Medgidia.

Din cele 20 de persoane, 18 sunt copii, unii cu varste mai mici de doi ani.

Conducerea DSP Constanta a deschis o ancheta in acest caz, iar o echipa a institutiei va merge la manastire penru a recolta probe din alimentele consumate.

Reprezentantii DSP spun ca manastirile nu au nevoie de autorizatii sanitare pentru a organiza mese pentru pelerini.

Ei bine, se pare ca ar trebui ca de acum incolo sa fie autorizate din punct de vedere sanitar si manastirile, nu doar hotelurile si restaurantele. Cel putin cele care intentioneaza sa hraneasca si pe altii in afara propriilor vietuitori. In fond, se pare ca Doamne-Doamne nu are de gand sa protejeze pelerinii care ajung la manastiri de toxiinfectii alimentare. Are alte griji mai importante, probabil...

Un comentariu:

Engineered spunea...

Probabil au venit la mănăstire cu gând de idolatrie fariseică și cu patimi în inimă de care nu s-au dezlegat prin sfinte taine când erau în inima sfântului lăcaș de cult.