luni, 16 iulie 2012

BOICOT

Este treaba USL-ului sa scoata la vot noua milioane de oameni care sa le valideze ceea ce am numit "o lovitura de stat".

Este treaba USL-ului sa atinga cvorumul.

Nu este treaba celor care sustin ordinea fireasca a lucrurilor sa demonstreze ceva. Cinci milioane de romani au dat un mandat unui presedinte, modul in care si-a indeplinit mandatul se judeca la sfarsit - atat timp cat nu comite incalcari ale Constitutiei. Iar aceste incalcari nu exista.

Nu am niciun motiv sa ma prezint la urne din trei in trei luni sau cand vrea o oarecare alianta politica ajunsa conjunctural "la butoane". Am votat odata pentru cinci ani, ajunge. Daca vor sa schimbe ceea ce am votat pentru cinci ani, sa aduca ei suficient de multi oameni la urne, sa nu conteze pe mine ca ii ajut sa atinga cvorumul. Este o chestiune care tine strict de legitimitatea USL-ului daca reuseste sa stranga suficient de multi votanti, nu tine de legitimitatea altcuiva.

Eu unul am decis: aleg BOICOTUL.

Nu ma voi prezenta la vot si nu voi alege nici DA si nici NU, pentru ca nu consider ca acest referendum isi are rostul, nu consider ca isi are obiectul. Din partea mea nu exista niciun motiv pentru ca acest referendum sa aiba loc. Nu vreau sa ii ajut in niciun fel.

Mi-as dori ca prezenta la vot sa nu depaseasca, sa zicem, 30% - chiar daca ar vota cu totii DA. Mesajul ar fi deosebit de puternic: pentru 70% acest referendum este inutil si inoportun, luati-l si spalati-va cu el pe cap. Si nu ne mai deranjati pentru toate prostiile voastre.


4 comentarii:

cristian voiculescu spunea...

Cred ca acelasi lucru o sa-l fac si eu.

abis spunea...

Ma bucur :)

indecis spunea...

Dar faptul ca basescu incerca cu disperare sa schimbe constitutia legal sau ilegal in favoarea lui nu ti se pare nedemocratic? Ordonantele de urgenta ale guvernului boc (a intrat cu ele in cartea recordurilor) erau tot democratice? Atunci nu era problema ca se incalca vointa Curtii Constitutionale? Pana acum era totul in regula? basescu a fost ales de popor din nou...hmmm....in tara a pierdut alegerile din cate stiu.....

abis spunea...

Indecisule,

Exista proceduri legale prin care Constitutia unui stat poate fi modificata. Ultima modificare a Constitutiei Romaniei a avut loc in 2003, in urma unui referendum. Nu vad de ce ar fi nedemocratic ca un presedinte ori un partid politic sa promoveze ideea unei noi schimbari si sa intreprinda pasii legali in acest sens.

Legat de Boc: din cate stiu eu (si daca nu stiu bine te rog sa ma contrazici cu exemple) Boc nu a dat niciodata o ordontanta de urgenta prin care sa modifice atributiile Curtii Constitutionale, asa cum a facut Ponta. De cate ori o lege ori o ordonanta initiata de PDL a fost declarata de catre CCR ca fiind neconstitutionala, oricat de mult nu le-a convenit acest lucru, guvernantii s-au supus deciziei CCR - si, repet, nu au incercat niciodata sa-i restranga din atributii.

Nu stiu ce vreo sa spui cu alegerea lui Basescu. A fost ales de catre majoritatea celor cu drept de vot.