miercuri, 4 iulie 2012

Voi fi acolo

Inteleg sa nu iti placa mutra de buldog a lui Blaga. Nici mie nu-mi place. Ba mai mult, il suspectez de "blat" cu actuala putere

Inteleg sa nu iti placa de ifosele de primadona ale Robertei Anastase. Nici mie nu-mi plac.


Inteleg ca pot exista reprosuri la adresa activitatii lor - asa cum pot exista reprosuri la adresa activitatii lui Patapievici ca "sef" la ICR; pot exista nemultumiri legate de activitatea Avocatului Poporului, a operativitatii cu care Monitorul Oficial publica legile, ordonantele si decretele; pot exista nemultumiri la adresa unor decizii ale CCR.

Pot exista nemultumiri legate de activitatea consiliului care verifica daca Ponta a plagiat sau nu; insa desfiintarea lui practic peste noapte, asa cum a fost facuta, este de-a dreptul bolsevica.


Inteleg sa nu iti placa modul in care s-a comportat uneori presedintele Basescu. Nici eu nu sunt multumit de tot ce-a facut pana acum, din 2004, de cand este presedinte. Insa exista niste proceduri legale pentru a-l schimba, ne place sau nu, atat timp cat nu incalca Constitutia trebuie sa-l suportam pana isi termina mandatul, astea sunt regulile democratice.

Poate exista motive intemeiate pentru a schimba din functie unele persoane; insa orice schimbare din functie si orice modificare a atributiilor unei institutii trebuie sa urmeze calea legala. Daca parlamentul si guvernul tarii nu respecta legile doar pentru a scapa de niste persoane care ii incomodeaza, daca parlamentul tarii si guvernul nu respecta legile modificand ilegal atributiile unor institutii sau refuzand sa aplice hotarari judecatoresti definitive si executorii, nu poti spune ca nu  te afecteaza: atat timp cat institutiile statului incalca legile, ce pretentie poti avea ca simplii cetateni sa le respecte?

Din acest motiv voi lua parte la demonstratiile de strada care vor avea loc impotriva abuzurilor pe care le face actuala putere politica. Nu ca sprijin pentru Basescu, pentru Blaga, pentru Anastase, pentru Patapievici ori pentru alte persoane. Nici ca sprijin pentru PDL sau alte formatiuni politice.

Ci ca suport pentru domnia legii. Institutiile statului au incalcat legea, ele fiind primele chemate sa o respecte.

Si din acest motiv voi fi in Piata.

Acum guvernul si majoritatea USL au incalcat legea. Guvernul care incalca legile trebuie sa plece. Destul ne sfideaza in povestea cu plagiatul, ceea ce se intampla acum este cu mult mai grav: o adevarata mineriada.



JOS PONTA! JOS USL! HUOOOOOOOO!









Un comentariu:

abis spunea...

Nu pot estima cati am fost, nu ma pricep - Hotnews zice ca 3.500, asa o fi; de acolo pareau mai multi. Oameni de toate soiurile: multi tineri, foarte multi; am nimerit chiar langa cateva fete de langa care n-as fi plecat nici cu militia :). Si oameni de varsta mea, si putini pensionari; la soarele care batea acolo, bine ca nu au fost mai multi, le-ar fi dat de lucru paramedicilor postati in preajma.

Discursurile celor de pe scena au fost destul de emotionale, incoerente pe alocuri si, in unele cazuri, usor penibile (Neamtu de ex. flutura tot timpul in mana niste legaturi de usturoi care sa alunge demonii uslamisti, cica...). S-a scandat "Unitate!" (cei de pe scena au promis ca in zilele urmatoare vor incheia o alianta cu care sa se opuna stangii in alegeri), "MRU!", "Hotii!" la adresa celor din USL, "Basescu!" si "Ponta, nu uita, tu urmezi la Rahova". Cei mai bine primiti de public: MRU, Macovei, Neamtu. Primiti cu rezerve: Aurelian Pavelescu si Blaga (care la nivel de discurs este foarte agresiv la adresa puterii, insa asupra lui planeaza niste banuieli de blat)

Am fost mai multi decat speram initial, insa nu destui pentru a putea crede cu adevarat in victoria despre care vorbeau Ungureanu si ceilalti.

Dar jocurile nu sunt inca facute, mai e mult pana la toamna. Iar referendumul poate aduce surprize mari celor care l-au initiat.